Mindannyian nagy állatbarátok vagyunk, de sajnos arra gyorsan rá kellett jönnünk, hogy egyedül nem megy. 2008. október 31-én megalakult az Ebremény Kutyavédő Egyesület azért, hogy együtt próbáljunk meg a lehetőségeinkhez mérten egy jobb kutyavilágot teremteni.

Egyesületünk működését a tagok által befizetett pénz biztosítja. Mindenki vállalt egy havi fix összeget, amit berakunk a közösbe. Ebből a pénzből fizetjük a szállását, étkezését a kutyáknak és az esetleges orvosi költségeket. A kezdet óta évek teltek el, időközben tagcserék történtek, de rendületlenül és elszántan folytatjuk közösen a kutyák mentését. 2012-től már adó 1 %-ot is gyűjthetünk. Kérjük, aki megteheti, támogassa ilyen módon kutyáinkat.

Olyan kutyákkal kezdtük a mentést, akikről mások ilyen-olyan okból már lemondtak, az esélytelenekkel. Akiknek valamiért problémás a beilleszkedése, gazdihoz juttatása, akik válogatnak a gazdijelöltek között, akik nem azonnal ugranak minden ember nyakába, akiknek esetleg kezelésre, tanítgatásra, biztatásra van szükségük. Úgy gondoljuk, ők is megérdemlik a békés, boldog, gazdis napokat, hónapokat, éveket. Megérdemlik, hogy megtanulva az együttélés szabályait boldogok lehessenek a nekik való gazdi mellett!

Szerencsére sokan mellénk álltak és tanácsokkal, drukkolással, támogatásukkal biztatnak, segítenek minket.

Arra törekszünk, hogy békében és barátságban dolgozzunk minden olyan szervezettel, csapattal, akik a kutyák sorsának javítását kívánják elérni és próbálnak a hazai áldatlan kutyatartási szokásokon változtatni, akik a kutyák chipes nyilvántartását, ivartalanítását szorgalmazzák, akik a sérülteken segítenek, akik a gyepmesteri telepekről mentenek és az ottani körülmények javítását szorgalmazzák.

Várjuk a gazdik, az önkéntesek, a segítők jelentkezését, akik velünk együtt szeretnék jobbá tenni ezt a kutyavilágot!

Az Ebremény csapata

Start typing and press Enter to search