Egy kis visszatekintés

 In Egyéb

 

 

Mit is csinálunk azon kívül, hogy 30-35 állatról gondoskodunk folyamatosan?
Sosem unatkozunk…
Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (röviden SUST) az egyik fő támogatója egyesületünknek, ami a következő formában működik:
A tőlünk segítséget kérő rászorulók, vagy az általunk megkeresett hajléktalanok kutyáit, cicáit ivartalaníttatjuk, hogy ne nőjön tovább a kóbor állatok létszáma.
A csökkentés csak a MEGELŐZÉS módszerével lehet elérni.
A SUST olyan állatvédő szervezeteket támogat, akik az ivartalanításra fektetik a legnagyobb hangsúlyt.
Évek óta közös erővel dolgozunk ezen a projekten. A tavalyi évben 66 cica és kutyus ivartalanítása történt meg a Boxi Állatorvosi Rendelő és a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrum segítségével.
Ez a két rendelő kedvezményes áron ivartalanítja a rászoruló állatokat, ezzel a társadalmi szerepvállalással segítve az állatok jólétét. A SUST közvetlenül nekik utalja az ivartalanítások költségét, így az Ebremény szerepe “csak” annyi, hogy koordináljuk a műtéteket, kapcsolatot tartunk a segítségkérőkkel/gazdákkal, illetve dokumentáljuk ezeket.
A 66 állat után a SUST 1.210.000,-Ft összeget fizetett ki, ami hatalmas segítség egy olyan kis szervezetnek, mint az Ebremény.
A idei évben sem dőlünk hátra. A SUST óriási meglepetést tartogatott számunkra februárban, ugyanis újabb 100 állat ivartalanításra kaptunk lehetőséget.
Még csak március 4. van, de 25!!! állat már túl is van a műtéten.
Idén többnyire cicakolóniákkal kapcsolatos segítségkérések érkeztek, köztük sajnos több vemhes állat is. Mondhatnánk azt, hogy “ennek sosem lesz vége”…. de mi optimistán állunk a dolgokhoz, hisszük azt, hogy ez a jó megoldás és a belefektetett pénz és energia “megtérül”, VAGYIS EGYRE KEVESEBB LESZ A RÁSZORULÓ ÁLLAT. Minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy visszaszorítsuk a túlszaporodást és a lakosságot is igyekszünk a felelős állattartás irányába terelni.

Köszönjük a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz teljes csapatának a rengeteg segítséget, a fejlődési lehetőséget és hogy évek óta támogatják munkánkat!

Aki tud rászoruló gazdikról, akiknek állatait ivartalanítani kellene, csak anyagi lehetőségeik nem engedik, írjon nekünk e-mail az ebremeny@ebremeny.hu címre.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search