Ében 2017 nyarán került hozzánk. 2018-ban megcsinálta a Hard Dog Race Base pályáját az Ebreményes csapattal, majd nem sokkal később gazdisodott is.

 

Azt hittük jó helyre, ám folyton kijutott a kertből, nem látta orvos sosem, 2019 nyarán pedig egy újabb szökés után “családja” már nem is fáradt a keresgéléssel, így ismét gazdikeresőink táborát erősíti.

3 éves, egészséges, oltott, ivartalanított kan, nem több, mint 12 kg.

Valljuk be őszintén, semmi különleges nincs Ébenben. Egy a sok fekete, rövid szőrű kutyák tömkelegéből. A legtöbb ember még mindig fajtatisztát akar, világosat, kiscukit, akivel fel is lehet akár vágni. Ében nem az a fajta… 

Pedig ő egy igazán szeretetreméltó, jófej, kedves, vidám, ember- és gyerekbarát, játékos, vízimádó kutyus. Fajtársaival is remekül kijön, második kedvencnek is tökéletes, legyen kivel birkóznia naphosszat.  Cicákkal még nem teljesen tisztázott a viszonya, de inkább elvan velük, mint kergetné őket.

Mindemellett Ében egy örökmozgó. Soha le nem merülő elemekkel működik.
Sportos gazdit keres, akinek élete a mozgás, és ezt szívesen tenné egy négylábú társsal együtt. Az pláne előny, ha kifejezetten kutyás sporthoz keresgél, hisz Ében hihetetlen gyorsan tanul, szeretnénk olyan gazdit találni neki, aki ezt a képességét ki is tudná használni, és sokat tudna vele foglalkozni.

Igen, Ében mindig csak futna, akadályokat ugrana át…. és ha nem lenne így is elég esélytelen, jöjjön a feketeleves; sokszor a kerítést is egy újabb teljesítendő feladatnak, átugrabugrálható akadálynak nézi. 

Szóval adott egy pörgős, szökős, fekete kutya. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű neki megfelelő családot találnunk, de mi hiszünk abban, hogy létezik olyan ember, aki hasonlóan aktív, pont ilyen kutyát keres, és még a megfelelő körülményeket is tudja neki biztosítani. Ugye?!

 

Ében iránt a 06-30-444-1682-es számon lehet érdeklődni.

 

Ében képekben

 

Related Projects

Start typing and press Enter to search