Gyöngy aki, a bal profilja felől vizsla, a jobb profilja felől labrador gazdit keres.

 

5 év körüli nagyobb testű szuka kutyus, lassan eléri a 30 kg-ot.

Oltott, ivartalanított. Immunerősítése folyamatos.

Vidékről érkezett hozzánk októberben, tele sebekkel, bőrbetegen, szőrhiányosan, legyengülve. Azóta sokat erősödött és egész szép bundát növesztett, sajnos azonban még mindig nem jött rendbe teljesen.
Kapja is a megfelelő gyógytápot (csirke- és gabonamentes tápot), gyógyszereket, vitaminokat, fürdetést, tényleg mindent, amit csak lehet. Befogadója mindent elkövet azért, hogy rendbe jöjjön teljesen.

Gyöngynek nincs gondja az ismerkedéssel. Borzasztó embercentrikus kutyus, végtelenül imád mindenkit már első látásra, amit általában nyakba ugrálással (“NEM, mert lefejelsz Gyöngy”), rengeteg nyálas puszival és sok bújással hoz a tudtunkra, mindezt fáradhatatlanul.

Az ugrabugráról nagyon szépen szokik már le, tanulja a szabályokat, napról napra egyre ügyesebb és nyugisabb lesz.

Nagyon okos, tanulékony, figyel(ni próbál) az emberre, hisz más sem érdekli, csak, hogy ŐT szeretgesse, Ő rá figyeljen az épp közelében lévő kétlábú.

Kutyaiskolába mindenképpen ajánlott vele eljárnia a leendő gazdinak, rengeteg potenciál van Gyöngyben, egy igazán remek családi kutyus lehetne belőle, ha valaki meglátná benne azt, amit mi is, és esélyt adna neki.

Rendkívül mozgékony, energikus, nehéz lefárasztani. Emiatt aktív életet élő családba ajánlott csak, ahol biztosítani tudják számára energiáinak levezetését, a sok sétát, túrázást, valamint a szellemi fárasztást is igényli.

Kinti/benti tartással fogadható örökbe, csak kertbe nem adjuk rövid szőre miatt. Szobakennelhez szoktatott, amiben nyugodt, csendes.
Pórázon szépen vezethető kellő határozottsággal.
Autóban már nyugodtan utazik. 🙂

Kutyákkal való kapcsolata egyre jobb, folyamatosan fejlődik, azonban sok mindent nem ért még, nem tud játszani sem. Nem kifejezetten érdekli fajtársai társasága, de ügyesen összeszoktatható velük.
A cicákat nem szereti sajnos.

Csepelen lehet vele ismerkedni.

Gyöngy iránt a 06-30-444-1682-es számon lehet érdeklődni.

 

Gyöngy képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search