Gyöngy aki, a bal profilja felől vizsla, a jobb profilja felől labrador gazdit keres.

 

Gyöngy már jó ideje gazdikereső státuszban van.

6 év körüli, oltott, ivartalanított, nagyobb testű szuka kutyus, lassan eléri a 30 kg-ot is. Emlődaganatos volt, de ez már a múlté.
Vidékről érkezett hozzánk tavaly októberben, tele sebekkel, bőrbetegen, szőrhiányosan, legyengülve. Azóta sokat erősödött és egész szép bundát növesztett, sajnos azonban még mindig nem jött rendbe teljesen a bőre. Kapja a csirke- és gabonamentes tápot, a gyógyszereket, vitaminokat.

Gyöngy nem egy szorongó típus, nincs különösebb gondja az ismerkedéssel. Borzasztó embercentrikus, szeretet- és figyeleméhes kutyus, végtelenül imád mindenkit már első látásra, amit egy igazi troll módjára, nyakba ugrálással (“NEM, mert lefejelsz / feldöntesz Gyöngy!”), rengeteg nyálas puszival és sok bújással hozna a tudtunkra, mindezt fáradhatatlanul.
Az ugrabugráról nagyon szépen szokik már le, tanulja a szabályokat, a türelmességet, napról napra egyre ügyesebb és nyugisabb.

Nagyon okos, tanulékony, figyelni próbál az emberre, hisz más sem érdekli, csak, hogy Őt szeretgesse, Ő rá figyeljen az épp közelében lévő kétlábú. Na meg simogassa is, ha már épp arra járt.

Kutyaiskolába mindenképpen ajánlott vele eljárnia a leendő gazdinak. Rengeteg potenciál van Gyöngyben, egy igazán remek családi kutyus lehetne belőle, ha valaki meglátná benne azt, amit mi is, és esélyt adna neki.
Rendkívül mozgékony, energikus, le kell fárasztani. Emiatt aktív életet élő családba ajánlott, ahol biztosítani tudják számára energiáinak levezetését, a kellő mozgást, túrázást, mindemellett pedig a szellemi fárasztást is igényli.

Rövid szőre miatt télen fázós, nem szeretnénk, ha csak kinti kutyus lenne, illetve tényleg nagyon igényli az ember közelségét, lelkileg neki nagyon nehéz a kenneles élet. Lakásban szobakennelhez szoktatott, amiben nyugodt, csendes. Ritkán ugat. Pórázon szépen vezethető kellő határozottsággal. Autóban nyugodtan utazik.

Kutyákkal ügyesen összeszoktatható velük. A cicákat nem szereti sajnos.

A mi „kis” vizsladorunk tökéletes társ az esti tv nézéshez, olvasáshoz, kiránduláshoz. Rajong az emberekért, a gyerekekért.

Jelenleg ideiglenes befogadónál él.

 

Gyöngy iránt a 06-30-444-1682-es számon lehet érdeklődni.

 

Gyöngy képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search