Marcellust a VIII. kerületben találta az egyik önkéntesünk.

Chip nem volt benne.

Lábát műteni kellett, ráadásul nagyon lassan gyógyult.

Ivartalanítás után átkerült a Mosoly Állatvédő Egyesület és Rehabilitációs Központba, ahol szakemberek segítségével tanul egy kis jó modort, a mi „kis” Scooby Doonk.

Majd átkerült az Élj Már Dog rehab csapatához, most ők foglalkoznak vele. Az ő leírásukat olvashatjátok:

Marcellus is vár az igazira!

6 éves Malinois mix, ivartalanított kan, aki imádja az embereket, mindenkihez odamegy, bújik, kéri a simiadagját. Viszont bizonytalansága miatt vannak olyan emberek, akiktől tart és morgással ugatással jelzi ezt.

Olyan emberek felé bizalmatlan, akik kapucniban, sállal, maszkkal eltakart arccal, nagy testfelülettel direktbe közelednek felé. Ezt azért annyira nem csípi, de igyekszik ezekből a helyzetekből inkább kifordulni.

Erre leendő gazdájának oda kell figyelnie.

Pórázon szépen sétál, de időnként kicsit meg kell rántani azt a pórázt, mert hajlamos elfelejteni, hogy nem elől a helye.

A lába nem tökéletes, nagyobb terheléstől besántul, de nem vészesen. Nyilván maratont nem lehet vele futni, de nyugodtan lehet vele kirándulni pár órát.

Nem egy nagyon aktív kutya, viszont Mali révén a szellemi fárasztásra nagyon oda kell figyelni, mert ha nem dolgoztatják az agyát, akkor elkezd kényszeresedni (kövezni, farkát kergetni stb), mint a legtöbb Mali, aki nincs ledolgoztatva. Szóval a kutyasulizás, tréningezés alap nála.

Főleg benti tartásra szeretnénk őt adni, de a kinti-benti tartással sincs gond, ha megfelelő mennyiségű és minőségű programokat kap. Mivel belgajuhász mix, így az ember közelében érzi jól magát.

Szobatiszta, nagyon nyugodt, csöndes, nem rág szét semmit, nem rombol, szobakennelhez szokott, de biztonsággal otthon hagyható kennel nélkül is.

Aki nem túl aktív kutyára vágyik, de szeretne egy társat, akivel elmehet bárhová és még közösen fejlődhetnek is tréningeken, annak Marcellus ideális választás.

Kutyákkal jól kijön, de kistestűeknél oda kell rá figyelni, mert hajlamos túlzásokba esni. Viszont könnyen leállítható némi határozottsággal.

Jelenleg ideiglenes befogadónál él, egy családban, nagyobb gyerekekkel, akikkel jól kijön, kinti-benti kutyaként.

 

Marcellus iránt a 06-30-444-1682-es telefonszámon lehet érdeklődni, illetve az ebremeny@ebremeny.hu-ra várjuk a bemutatkozó leveleiket.

Marcellus képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search