Marcellust a VIII. kerületben találta az egyik önkéntesünk.

Chip nem volt benne.

Lábát műteni kellett, ráadásul nagyon lassan gyógyult.

Ivartalanítás után átkerült a Mosoly Állatvédő Egyesület és Rehabilitációs Központba, ahol szakemberek segítségével tanul egy kis jó modort, a mi „kis” Scooby Doonk.

Majd átkerült az Élj Már Dog rehab csapatához, most ők foglalkoznak vele. Az ő leírásukat olvashatjátok:

Marcellus egy igazi családi eb!

Olyan tipikus lakáskutya, aki nincs útban, nem megy az agyadra, nem ugrál a fejeden és nem tesz tönkre semmit.

Vele lehet menni városi sétákra, étterembe (természetesen kutyasuli után, mert a gazdának is meg kell tanulnia kezelni minden szituációban), kisebb kirándulásokra és emellett a kanapén is szupermodellként viselkedik.

Sajnos az egyik mellső lába nem száz százalékos. Egy korábbi törés eredménye a maradandó sántasága. Emiatt igazi belgához méltó életet sajnos nem élhet. Sportolni nem sportolhat, de az engedelmes az még belefér.

Lábával jelenleg is foglalkozunk, orvosi kezelés alatt áll és megpróbáljuk az Ebreménnyel közösen a minimálisra csökkenteni a sántaságát.

Kutyákkal jól kijön, de határozott vezetést igényel (kifejezett kutyás tapasztalat hozzá nem kell), mert ha agyon szeretgetik és nincsenek szabályok az életében, akkor igazán bunkó tud lenni és kötözködik. Na nem kell nagyon komoly dologra gondolni, inkább csak arcoskodik, de bunyóba nem száll bele, inkább kifordul.

Nem túl domináns jellem, de kézben kell tudni tartani, ebben segít a kutyasuli.

Gyerek mellé csak akkor mehet, ha a szülőké lesz Marci és a gyerekek is szabályok szerint élnek, miszerint a kutya nem az ő játékszerük és nem nyúzhatják kényükre, kedvükre.

Marcellus jelenleg is ideiglenes befogadónknál lakik, benti kutyaként, így mi is olyan családot keresünk neki, akik benti tartásra fogadnák örökbe.

6 év körüli Malinois keverék, ivartalan kan.

 

Marcellus iránt a 06-30-444-1682-es telefonszámon lehet érdeklődni, illetve az Élj Már Dog Rehab facebook oldalán privát üzenetben várjuk a bemutatkozó leveleiket.

Marcellus képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search