Egyszer már meghódította a fácsebúkot.

Róla szóltak a hírek. Vele volt tele a sajtó. Még a budipapíron is az ő feje díszelgett. A Palace Cinemas Dejőkés sütőkesztyűt adott ajándékba minden hatliteres diétás kóla mellé. Balázs Pali állandó vendége Dejőke volt a Zenés Randevúban. Tocsik Márta Arany Enyveskéz érdemrenddel tüntette ki. A MAHASZ 100-as listáját a reggeli bélhangjai vezették heteken keresztül.
Aztán mégis itt henyél a kanapémon. Még mindig. És kilöki a kávét a kezemből reggelente. Még mindig. Nem vitték el a termeszek sem. Még mindig.
Pedig ő Jó Kutya, amikor alszik, akkor meg Nagyon Jó Kutya, csak az előző gazdijelöltje az utolsó pillanatban sajnos visszalépett, a többi szuper gazdijelöltre meg már rásóztunk másik jó kutyákat, szóval ja, Dejőke maradt, viszont itt az ideje, hogy máshol bűvölje a rettenet gurba lábait esténként, hogy nyúlnának már meg.
Karácsonyra Apache helikoptert kért és egy gazdit, jelenleg mindkettőn dolgozom, az apache kicsit nehezebben megy, mert csak egy motorhibás Hajdu centrifuga és 37 db befőttes gumi áll rendelkezésre az építéshez, a gazdi viszont még összejöhet- félreértés ne essék, karácsonyi ajándék nem szeretne lenni.
Na szóval Dejőke körülbelül 3 éves, ivartalan tacskoid kan. Teljes neve Tejbegrizzy Pempő Dejő, nevéből is sejthető, hogy nemesi családból származik, az, hogy az utcán szaladgált valami rossz arcú kutyakolóniával egyetemben, csak a gazdasági helyzet miatt van, tönkrement a talp nélküli zokni-biznisz, vagy mittudomén. Bekerült a szerepi gyepmesteri telepre, ahol annyira félt, hogy ki sem mozdult a kutyaházból és kis híján azzal együtt kellett felhozni Pestre.
A civilizációba maugliként érkezett, spagettis kanállal ette a cézársalátát, barna inget vett a szürke öltönyhöz, zoknit evett a szandálhoz, de ezekről leszoktattuk.
A kutyákat nagyon szereti, jelenleg 5 másik szőrmókseggel él együtt, a 12 hetes Predátorkölykünknek mindent megenged, meg az ellenkezőjét is. Pórázon néha kicsit túlreagálja a helyzet súlyosságát, ha másik kutyába botlik, de odafigyeléssel kezelhető, tök jól menedzselhető.
Ül, fekszik, forog, helyben marad (néha), pacsit ad, kulturáltan és mértékkel iszik, csak akkor lop, ha tuti nem látod és egyre kevesebbszer alszik a konyhaasztalon, pórázon szépen sétál, autókázni nagyon szeret, ha kinyílik a kocsiajtó, máris Miss Daisy-nek képzeli magát.
Feleslegesen nem jár a szája, ha jön a behajtó, akkor viszont bekapcsolható rajta a metál üzemmód és testidegen hangokat ad ki, jó nagy amplitúdóval. Szereti a csipogós plüssjátékokat, relative sokáig életben is hagyja őket, csak végszükség esetén műti ki a belüket.
Mozgásigénye egy közepesen hiperaktív füstli-virslié, jól meg kell sétáltatni a megmunkált hordótestét, sok játék, sok klikker, szagolós biszbasz, interaktív játék után büdösbogár-alapállásban várja a pizzafutárt.
Férfiaktól eleinte tart, amit bátor ugatással és hátrálással jelez ( amúgy érdekes látvány, így nézhet ki egy breaktáncoló mélyhűtőszekrény), de egészen hamar lekenyerezhető.
Dejőke egyedüli vagy második kutyának is szívesen költözik, cicákat szereti, kisgyerekek mellé viszont nem szívesen adjuk érzékenysége és ijedőssége miatt.
Lakásba, kertes ház esetén szigorúan kinti-benti tartással adjuk örökbe. A kertben lakjon a leszúrható kertitörpe. Oltva (kombinált, veszettség, kennelköhögés), ivartalanítva, szívféregre szűrve (negatív) és megelőző gyógyszerezve, külső-belső bérlőktől mentesen keresi a gazdiját.
Örökbefogadás előtt több látogatás szükséges az ismerkedéshez, ettől eltekinteni nem tudunk. Jelenleg Budakalászon lakik ideiglenes befogadónál.
Érdeklődni róla ‘AkaromDejőt’ jeligére az alábbi elérhetőségeken lehet (karácsonyra, ajándékba, gyerekemnek, nagymamának, fa alá szavak kizáró erővel bírnak):

Székely Daniella (ideiglenes befogadó)
vegepitty@gmail.com
+36307413873
Győrffy Viktória (Ebremény Kutyavédő Egyesület)
ebremeny@ebremeny.hu
+36304441682

 

Pempő Dejő képekben

Related Projects
 • Dudu
  Dudu
  Gazdira talált kutya
 • Csivi
  Csivi
  Gazdira talált kutya
 • Sári
  Sári
  Gazdira talált kutya
 • Valkó
  Valkó
  Gazdira talált kutya

Start typing and press Enter to search