Ponto a püspökladányi gyepmesteri telep áldalmatája volt több évig, onnan hoztuk el, nálunk is már több, mint két éve keres gazdit.

Tudjuk, hogy hátrányos helyzetben van a 9-10 évével, de ahogy a nóta is szól, nem csak a húszéveseké a világ. Mert a mi pöttyös Pontónk egy gyönyörű, végtelenül kedves, puszikat osztó, csóválós, embercentrikus kan kutya, aki a gyerekekért is odavan. Nem vehemens, nem tolakodó, nem matrica, kivéve, ha étel van nálad 😉

Közepesen aktív, szeret nagyokat sétálni, kirándulni, de nem lefáraszthatatlan. Minden figyelemért nagyon hálás. A játékok vagy a kertben való egyedül futkosás számára nem érdekesek. 

Nem egy Cseh Laci, a vizes dolgokat nem kedveli, így attól nem kell félni, hogy sárban dagonyázik majd. Néha kicsit szelektív a hallása, de mivel kajafüggő, azzal jól motiválható. 🙂 Mostanság ínyencségeket is fogyaszt a kiruccanásai alkalmával, a lócitrom nagyon bejön neki. Azért a jövőbeni étrendjébe ezt nem javasoljuk. 🙂

 Autóban csendesen nézelődő, nyugodt útitárs. Tömegközlekedési eszközökön is problémamentesen lehet vele utazni, érdeklődő, menne az emberekhez simiért, és be is gyűjti, ami jár neki. 🙂 Kedves és nem mindennapi tekintetével nem is csoda, hogy azonnal elvarázsolja az embereket – a gazdifogáshoz azonban úgy tűnik, mégsem elég ez a varázslat. 

Kinti-benti tartással szeretnénk örökbeadni őt, mert neki az ember közelsége nagyon fontos, nem házőrző típus és nem is ugatós kutya. Nem félős, zajoktól egyáltalán nem ijed meg a tapasztalatok alapján, egyedül a dörgést nem szereti – de azt melyik kutya díjazza.. 

Szoba- és kenneltiszta egyaránt. 

Lány kutyákkal szoktatható, szeret udvarolni 😉
Természetesen chipes, oltott, ivartalanított, szívféreg negatív. Gödön él ideiglenes befogadónál jelenleg. 

Ha megszépítenéd Ponto hátralévő éveit, esélyt adnál neki arra, hogy végre legyen saját Otthona, családja, és ha szeretnél egy igazán hálás kutyust, akkor írj nekünk az ebremeny@ebremeny.hu e-mail címre egy bemutatkozó levelet, vagy hívd a 06304441682-es telefonszámot.

Ponto képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search