Ponto a püspökladányi gyepmesteri telep áldalmatája volt több évig, onnan hoztuk el, nálunk is már több, mint egy éve keres gazdit.

 

Tudjuk, hogy hátrányos helyzetben van a 8 évével, de ahogy a nóta is szól, nem csak a húszéveseké a világ. Mert a mi pöttyös Pontónk egy gyönyörű, végtelenül kedves, puszikat osztó, csóválós, embercentrikus kan kutya, aki a gyerekekért is odavan. Nem vehemens, nem tolakodó, nem matrica, kivéve, ha étel van nálad 😉

Közepesen aktív, szeret nagyokat sétálni, kirándulni, és egy kicsit kocogni is, de nem lefáraszthatatlan. A játékok vagy a kertben való egyedül futkosás számára nem érdekesek.
Nem egy Cseh Laci, a vizes dolgokat nem kedveli, így attól nem kell félni, hogy sárban dagonyázik majd.

Néha kicsit szelektív a hallása, de kajafüggő, azzal motiválható. Mostanság ínyencségeket is fogyaszt a kiruccanásai alkalmával, a lócitrom nagyon bejön neki. Azért a jövőbeni étrendjébe ezt nem javasoljuk.

Autóban csendes, nyugodt útitárs. Tömegközlekedési eszközökön is problémamentesen lehet vele utazni, érdeklődő, menne az emberekhez simiért, és be is gyűjti, ami jár neki.  Nem félős, zajoktól egyáltalán nem ijed meg tapasztalatok alapján.

Kinti-benti tartással szeretnénk örökbeadni, mert neki az ember közelsége fontos, nem házőrző típus és nem is ugatós kutya. Szoba és kenneltiszta egyaránt. Ivartalanított.

Magányos „farkas” típus, fajtársaival sajnos nem jön ki, és a cicákat sem szívleli, így mindenképpen egyedüli kedvence szeretne lenni valakinek végre.

Helyileg Gödön él ideiglenes befogadónál.

Ponto iránt a 06-30-444-1682-es számon lehet érdeklődni.

 

Ponto képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search