Szörpi úrfi egy 12 év körüli keverék öreguraság.

Az Ebremény védence már több éve. 2018 nyár közepén került át az Élj Már-DogRehabhoz, több sikertelen rehabilitációs próbálkozás után.

Élj Már-Dogrehab jellemzése Szörpiről:

Sokszor tapasztaltuk már, hogy amikor hozzánk kerül egy kutya, nem egyezik a véleményünk a korát illetően, az oltási könyvben leírtakkal. Hiszen a problémás ebek többnyire fitten, energikusan, megállapított korukat meghazudtolva érkeznek. A rehabilitációjuk alatt, beleszoknak egy szabályrendszerbe, megnyugodnak, hogy a felelősséget mi visszük a hátunkon, nekik csak jókat enni, nagyokat aludni és játszani kell. Ezzel a nyugalommal pedig megérkezik a pontos koruk is. Olyan, mintha az adrenalin, a folyamatos készenlét és a feszültség tartaná őket fitten. Ezt tapasztaltuk már Délcegnél és most tapasztaljuk Szörpinél is.
Szörpi bácsi megnyugodott és ezzel a lendülettel meg is öregedett. Már nem kell harcolnia, már nem kell aggódnia, mi pedig már nem akarjuk őt macerálni. Felhoztuk őt egy olyan szintre, amivel akár már mások is képesek lehetnek vele együtt élni, de mi itt meg is állunk vele. Nem szeretnénk őt 13 évesen napi szinten stresszelni, csak azért, hogy egy biztonsággal simogatható kutya legyen belőle. Neki már nyugalom, meleg, biztonság kell, nem pedig naponta stressz a rehabfolyamatok miatt. Ő ilyen marad, nem fejlesztjük tovább. Inkább keresünk számára egy nyugodt helyet, ahol ezt figyelembe tudják venni.
Jelenleg a nap nagy részét alvással tölti. Túl sokat már egyhelyben nem tud állni, mert a lábacskái már nem bírják megtartani. Mozgásban viszont képes egész sokáig talpon maradni. 🙂
A fekhelyén pihenve egy cuki öregúr, akit mindenki szívesen megsimogatna. Fekszik a sárdarabos mancsával a pokrócán és már azt sem veszi észre, hogy 20 centire a fejétől vakuval fotózzák. Ilyenkor sóhajtanak fel páran és már-már látják maguk előtt, ahogy ez a tényleg rengeteget szenvedett kisöreg a nappalijukban egy bársonypárnán pihen a kandalló mellett.
Nagyon szeretnénk egy ilyen álom otthont Szörpinek, csakhogy ő speciális eset. Neki a simogatás, az érintés még mindig stressz, őt nem lehet csakúgy arrébb tessékelni, ha útban van. Az ilyen fizikális kontaktokból szinte 100%, hogy harapás lesz. Az egyetlen dolog, amit gyakorlunk vele időről időre az a szájkosár feltétele és levétele, mert bármikor szükség lehet rá egy orvosi kezelésnél, vagy kozmetikázásnál. Mást már nem.
Olyan gazdit képzeltünk el neki, aki ezzel tud és akar is foglalkozni, hogy néha a szájkosarat felteszi, leveszi. Természetesen az ismerkedési időszakban mindent lépésről lépésre elmondunk, ott vagyunk és segítünk és természetesen a továbbiakban sem hagyjuk magára a gazdit. Gyerek mellé semmiképp sem mehet! Kutyákkal alapvetően semleges, ha nem zavarják, kivéve a domináns kanokkal, azokat igyekszik rendezni még ilyen kis rozogán is. Tehát vagy egyke kutyának menne szívesen, vagy egy hasonló alacsony energiaszinttel rendelkező, vagy idős kutyus mellé.
Találkoztunk mi már csodákkal, úgyhogy nem tartjuk ezt sem kizártnak, hogy Szörpi ilyen feltételekkel gazdisodjon.
Kertes ház lenne a legjobb, hogy csak ki kelljen engedni egy egészségügyire naponta többször. Hívásra fut a helyére és már kuckózik is. 🙂
Az ideális Törökbálint és környéke lenne, hiszen mi csak itt tudunk bármikor segíteni, de ha a gazdi nagyon együttműködő és folyamatos kontaktban tudunk maradni, akkor természetesen távolabbi gazdinak is tudunk segíteni.

Érdeklődni iránta az Ebremény Kutyavédő Egyesületnél a 06-30-444-1682-es számon és az Élj Már-DogRehab 

facebook oldalán is lehet privát üzenetben.

 

Szörpi képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search