Szöszi 98%-ban egy kis tünemény.

Hajléktalanok kutyája volt ez idáig. Bár nagyon szeretik őt, azonban közös megegyezéssel arra jutottunk végül, hogy jobb lesz neki, ha új gazdit keresünk számára.
Ha valaki egy problémamentes, “kész” kutyát szeretne, annak őszintén ajánljuk Szöszit. 4-5 év körüli, 11 kg, tigriscsíkos, oltott, ivartalanított szuka kutyus. Nagyon barátságos, kedves, ragaszkodó, mindig mosolygós kutyuli. Egy kis simogatással azonnal a szívéhez lehet férkőzni. Imádja a simiket. Meg a sok-sok simizést. És még egy kis simogatást. 😛 Ki is harcolja, hogy csak őt szeretgessék, csak vele foglalkozzanak. Kutyákkal és cicákkal egyaránt jól kijön életvitelszerűen is. Imád labdázni, alig várja, hogy eldobja neki a “gazdi”. A vizet is szereti, bátran lehet vele menni hűsölni is vízpartra. 🙂

És itt jön a 2% nem tünemény rész. Amit megszerez, az az övé, az utca törvényei uralkodnak néha nála. Mert amit a tulajdonának érez – legyen az állat, ember vagy a játéka –, azt védi, így e téren egy kis nevelésre szorul még, de mivel szófogadó, figyel az emberre, így elvehető tőle a legkedvencebb labda is. Nem egy vérmes kiskutya. 🙂 Nem ugatós, maximum jelez, de abba is hagyja utasításra. Szobatiszta. Nem rámol, és nem rombol. A játékait rágcsálja csak, ahogy azt egy jó kutyának kell.

Energiaszintjét tekintve nyugodt kutya, nincs kifejezetten nagy mozgásigénye, de azért igényli a sétát, egy kis futkározást (főleg a labdája után). Családi kutyusnak, gyerekek mellé, és idősebbeknek is nyugodt szívvel ajánljuk őt. Pórázon szépen sétál, autóban nyugodtan utazik.

Egy korábbi súlyos baleset következtében vesemedence tágulat alakult ki a bal veséjében. Emiatt vesekímélő tápot kell kapnia, és sok folyadék fogyasztása van neki előírva. 6 havonta kontrollra kell járni vele, ahol vizeletteszt és ultrahang vizsgálat vár rá. Általánosságban pedig figyelni kell, hogy esetleg változik-e a folyadék beviteli mennyisége vagy a vizeletürítése. Ha igen, előbb orvoshoz kell mennie természetesen, ha nem, elég a féléves kontroll. Jelenleg semmi probléma vele a gyógytáp fogyasztása mellett. 🙂

Kőbányán lehet vele személyesen ismerkedni.

 

Szöszi iránt a 06-30-444-1682-es telefonszámon lehet érdeklődni vagy az ebremeny@ebremeny.hu-ra várjuk bemutatkozó leveleiket.

 

Szöszi képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search