Vaczak egy aktív, kistestű, ivartalan felnőtt kan KUTYA. Így csupa nagybetűvel.

Bár rendkívül cuki, nem plüsskutya ajándékba a gyereknek, és pláne nem kisbaba. Egy KUTYA akkor marad kiegyensúlyozott, tökéletes társa az embernek, ha van következetes vezetője, szabályok, rendszeres séták, kerten kívüli ingerek, szagok, futkosás-mozgatás.
Vaczak kifejezetten igényes e téren, fentiek mellett várja a gazdival a közös játékot, szeret trükköket tanulni, mászni-ugrálni, feladatokat teljesíteni. Labdázik, apportíroz, eldugott játékot keres meg. Legjobban az elbújt gazdit szereti megtalálni. Persze nem rendelkezik nyomkereső nózival, de végre használja az orrát és bizony gyakran emelni kell a nehézségi fokot, különben hiányolja a kihívást. Sikeres feladatmegoldás után csak úgy ragyog a büszkeségtől, a gazdi dicsérete számára a legnagyobb jutalom, amitől hihetetlen boldog és nagyon jó kutya! Ennek ára: hozzáértő foglalkozás, kreativitás, idő- és energia-befektetés.
Babusgatni mindenki tudja és akarja és ő persze ebben is partner, de még hogy  🙂 De csak ez sajnos nem elég. Sőt, ha az egyensúly ide tolódik, dominánssá válhat. Nem babusgatástól lett az a fantasztikus és engedelmes kiskutya, aki most, és ezt az állapotot fenntartani sem ez fogja, hanem a következetes nevelés és energiáinak megfelelő levezetése. Ennek híján viselkedési problémák alakulhatnak ki. Vaczak 2x már visszakerült az Egyesülethez. Ezért az egyik legfontosabb szempont, hogy a leendő gazdi Vaczak igényeit, fizikai és szellemi leterhelésének lehetőségeit (fel)ismerje, és tudja megvalósítani. Kutyás tapasztalattal, nevelés, ill. egészségügyi kérdések terén érzékkel bíró, felnőtt gazdit keresünk számára.
Vaczak kifejezetten barátságos, emberszerető. Férfiakat, nőket, időseket egyaránt kedveli, és nagyobb gyerekekkel is remekül elvan. Tapasztalatunk alapján kicsi gyerekek nyüzsgése viszont idegesítheti, ezért kisgyermekes családba nem javasoljuk. Szobatiszta, a házban tökéletesen viselkedik. Egyedül, lakásba zárva maradni nem szeret, de sajnos e téren kevés a tapasztalat, mivel ideiglenes helyén mindig vannak otthon.
Korábban kinti kutya lehetett, a kertet nagyon szereti és labdázáshoz, rohangáláshoz, akadálypályázáshoz, bújócskához, stb., ki is használja jelenlegi hatalmas kertjének minden zugát. Kapuszabályt szigorúan betartja.
Nyugodt, nem pörgős kutya mellé is szívesen örökbefogadható, akivel egymásnak szimplán társaságot nyújthatnának. De hancúr társnak nem megfelelő választás. Eddig minden falkába szépen beilleszkedett, max. összevezetéskor szorul néha a gazdi segítségére – a túl izgatott, illetve a személyes terébe túlságosan betolakodó kutyákat rosszul viseli. Békésen elvan minden nyugodt és tisztelettudó ebbel – társaságukat azonban nem igényli és játszani sem tud velük. Eddigi tapasztalatunk szerint inkább a gazdira fókuszál. Nagyon ragaszkodó azzal, akitől megfelelő foglalkoztatást, irányítást = biztonságérzetet kap! Kutyául játszani is tökéletesen tud – a gazdival. Kutyákkal eddig nem láttuk, pedig többször akadt már kedves és türelmes felkérője.

Érdeklődni KIZÁRÓLAG e-mailben lehet: ebremeny@ebremeny.hu

 

Vaczak képekben

Related Projects
 • Csivi
  Csivi
  Gazdira talált kutya
 • Sári
  Sári
  Gazdira talált kutya
 • Valkó
  Valkó
  Gazdira talált kutya
 • Fabio
  Fabio
  Gazdira talált kutya Kistermetű

Start typing and press Enter to search