#elsőhét

 In Egyéb

Így kezdődött...

Sajnos nekünk is meg kellett hozni döntéseket a mostani helyzettel kapcsolatban. Az teljesen egyértelmű számunkra, hogy semmilyen rendezvényen, adománygyűjtésen, közös sétáltatáson nem fogunk részt venni.

Tudjuk, hogy sokaknak most a helyzete munka, életvitel szempontjából (ahogy nekünk is) bizonytalan. Ez ki fog hatni az örökbefogadásokra, adományokra is, amiből az Ebremény és a többi egyesület fent tudja tartani magát.

Jelen pillanatban nem tudunk vállalni új kutyákat és cicákat olyan ütemben, ahogy szoktunk. A meglévő védenceinkről természetesen gondoskodni fogunk teljes mértékben. Kérjük, ha tudjátok ti is támogassátok őket a továbbiakban is.

Fontosak önkénteseink is és őket sem szeretnénk kitenni annak, hogy az Ebreménnyel kapcsolatos tennivalók miatt közösségbe kelljen menniük.

Most szükséges felelős döntéseket hozni, kérünk titeket, ti is tegyétek meg ezt, hogy szeptemberben minél többen ünnepelhessük együtt a születésnapunkat.

Természetesen e-mailben, telefonon, Facebookon elérhetőek maradunk.

                       ÉS AKKOR JÖJJÖN ENNEK A BEJEGYZÉSNEK A MIÉRTJE…

Emellett persze szeretnénk rendszeresen hírt adni védenceinkről, önkénteseinkről, már örökbe fogadott állatainkról és magunkról is, meg bármiről, ami érintheti ezt a mostani mindannyiunk számára még ismeretlen helyzetet.

 

 

 

Önkénteseink rovat

 

Mi próbálunk ebben a szituban is pozitív dolgokat kiemelni leginkább, és mi lehetne jobb hír, minthogy megszületett az Ebremény legfiatalabb önkéntese. Gratulálunk Juditéknak (Grante gazdik) a legújabb családtaghoz, reméljük majd nálunk tölti a kötelező közösségi szolgálatát 😀

Állandó licit felajánlónk, örökbefogadó gazdink Mirella pedig DIY területen tör előre, ezeken a linkeken megnézhetitek milyen szépséges foteleket alkotott és szavazhattok is rá 😉

(Katt a képre)

Támogatás

Köszönjük mindenkinek, aki ebben a helyzetben támogat minket, higgyétek el nincs olyan összeg, ami ne számítana!

Állandó perselypontunk a Ko-csi Kft. és vendégei két perselyt is megtöltöttek nekünk az elmúlt hónapokban, amit Attila a bolt tulajdonosa most is megduplázott.

Van, aki nem is vásárol, csak a duplázás miatt dob a perselybe. (Most nem tudjuk, hogy ők annyira nem kedvelik Attilát vagy minket nagyon szeretnek, reméljük az utóbbi 😛 ).

Mi nagyon kedveljük és arra bíztatunk mindenkit, ha alkatrész kell, keressétek fel őket. Ezen a címen találhatóak:

1213 Budapest, Csepel, Szent István út 171.

(A kép csak illusztráció, nem Attila).

 

 

Pontónak is nagyon sokan segítettetek Prednisolon gyógyszer hiány ügyben.

Búcsúzunk

Sajnos értek minket veszteségek is.

“Életének 78. évében elhunyt Beke Julianna, Egyesületünk egyik alapító tagja, aki vidékre költözése óta a Kóborka Állatvédő Egyesület munkáját támogatta.

Julika nagyon sokat tett, különösen az elhagyott idős, betegeskedő kutyusokért, akik Neki köszönhették a békés, nyugodt öregkort, a sok szeretetet.

Julikát, már az égi falka veszi körbe és nyújtják buksijukat simogatásra…

Drága Julika, nyugodj békében! Emlékedet, mosolyodat szívünkben őrizzük.”

 

És itt hagyott minket a kis bohócunk is, Kása. Gazdija, Kriszta mondataival búcsúzunk tőle:

“Kása több mint egy éve érkezett hozzánk, nagyon-nagyon messziről. Egy olyan helyről, ahol nem jól szerették, ahol sok fájdalmat kapott, ahol a világ csak egy szobából állt. Bőrbetegen, daganatosan, hitevesztetten, erősen bántalmazottan. Hónapokig csak megtörten feküdt biztonságot adó nyitott szobaketrecében. Aztán szép lassan nyílni kezdett, egyre bentebb költözött a nappalinkba, a szívünkbe. Ő volt a legnagyobb egyéniség. Aki csak ismerte, vidámmá vált. Egyszerre volt bölcs makkoscipős Úr és hancúrozó kajla Kölyök. Kigyógyult a szívférgességből, a füle is rendbejött, végre a bőre is rendeződött. Vikivel végig kerestük neki az igazi gazdit. Aki csak az övé. Pedig tudtuk, mindig tudtuk, mi vagyunk az igazi gazdijai. Mindig le tudtunk volna róla mondani, mert még jobbat szerettünk volna neki. Mert megérdemelte volna.
Aztán egy nap furcsa dolgot tett, olyat, ami nem jellemző rá. Nem értettük, de sejtettük nagy baj van. Kivizsgálások és bebizonyosodott. Azok a fránya daganatok mindenhol tanyát vertek. Mindenhol. Nem volt már önmaga, a fájdalom körbezárta. Bezárta egy olyan világba, ami nagyon-nagyon messze van tőlünk.

Köszönjük, hogy végül mégis örökbefogadhattunk, hogy hivatalosan is a családunkhoz tartozhattál. Hogy mi engedhettünk el, mi, akik annyira szerettünk.
Kása, kicsi fiacskánk, hihetetlenül fogsz hiányozni! Drága, kedves bohókás angyalkánk. Ki fog bennünket megnevettetni?”

 

Élet a karanténban

 

 

#ahónapkaranténdolgozója

„Mici nem csak szép, hanem okos is. Többre vágyott a szuperselymes miniróka szerepénél, ezért elhatározta, hogy követi az álmait és betör a digitális médiapiacra. A kitartó alvás, evés és cukiskodás végül meghozta a várt eredményt. Ma kezdett nálunk Junior Home Office Assistant pozícióban és minden elfogultság nélkül mondom, hogy igazi őstehetség!”

Teljesen megértjük Zsömit, ha végre kijutunk hasonló videók készülnek majd rólunk:

 

 

 

 

 

#Cukkinimárszabadulna

Mondjuk nem értjük, mert benti macska.

Még gazdit keres 😉

#tutibiztoskarantén #Cirmimódra

És Phil...

Heti megvilágosodás

Balunak is több ideje van mostanában…Hosszas tükör előtt álldogálás után rájött miért nem fogadták eddig őt örökbe. Mert nem fogszabályoztuk! Mert mit ér mindenféle szabályozás, Balu ne csináld ezt meg azt, ha fogai minden irányba „is” állnak.

Aztán elmagyaráztuk neki a szexepil fogalmát, nem tudjuk meddig lehet ezzel húzni az időt, kellene neki egy gazdi S.O.S!

Kérés

Ha van karantén beszámolótok vagy egyéb ötletetek, írásotok a heti szösszeneteinkhez ne fogjátok vissza magatokat, légyszi, légyszi légyszi, mert szeretnénk, ha minél színesebb/érdekesebb/viccesebb lenne, nekünk meg vannak képességbeli határaink 😀

És végül, de főleg, ne felejtsetek el nyilatkozni az 1%-ról!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search