Peggy németjuhász jellegű szuka, 8-9 évesnek mondják, de nem érzi magát annyinak.

 

Peggy már másfél éve az Ebremény védence, egyben második legrégebbi gazdikeresőnk. Soha nem volt rá egy érdeklődő sem.

A miskolci gyepmesteri telepről kértek neki segítséget, mivel magasvemhes volt, így került hozzánk.
Peggy egy mindig vigyorgó, 25 kg körüli németjuhász jellegű oltott, ivartalanított szuka kutyus. 9 év körülinek mondják, de Ő ezt kikéri magának, nem érzi magát annyinak. 
Kora ellenére mozgékony, játékos, érdeklődő, de nem izgága. Gyönyörű kiállású, még mindig igényli a fizikai lefárasztást, de hosszú órákat nem kell vele menni már, hamar elfárad azért.

Borzasztó embercentrikus, megfelelni vágyó leányzó, aki lelkesedésével ledöntene mindenkit a lábáról, ha erről nem szokott volna már le.  Szeretetéhes, kedves, pusziosztó, alázatos hölgyemény, akinek valószínűleg korábban sok jó nem jutott. 
Olyan gazdit keres, akár már az idősebb korosztályból is, aki aktívabb életet él, vinné sétálni, kirándulni időnként, esetleg folytatná a szocializációját is. Határozott gazdira vágyik, némi dominanciára és hisztire hajlamos a kisasszony, de megfelelő kézben nagyon szépen viselkedik. Jutival pedig remekül motiválható. Neki egy kert, ami csak az övé lehet, labdázhat, szaladgálhat, ahol a gazdi lába mellett elfekhet, napozhat, maga lenne az amerikai álom…

Ugyanis imád labdázni és futkározni, ilyenkor átszellemül egy önfeledt kölyökkutyává. Egyik hobbija a hempergés, akár fűben, földön, levelekben, hóban.  Vizes jegyben születhetett, mert nyáron a vízpartot részesíti előnyben, mást sem csinálna, ha tehetné, csak önfeledten lubickolna folyamatosan. Mikor lehetősége van rá, öröm nézni mennyire boldog olyankor. 

Kutyákkal szembeni viselkedése rengeteget változott, sokan rá sem ismernének már, akik a régebbi időkben találkoztak vele. Az utóbbi hónapokban gondozójának és néhány lelkes önkéntesnek hála folyamatosan fejlődik, egyre ügyesebb, nyugodtabb, szófogadóbb, barátkozósabb. A pörgős, körülötte ugrabugrálós kutyákat nem szívleli, de odafigyeléssel, türelemmel, határozott irányítással összeszoktatható másik, nyugodt habitusú, nem tolakodó, de játékos kutyával, elsősorban azonban még mindig egyedüli kutyának szeretnénk őt örökbe adni, nem szeretne osztozkodni már mással a szereteten. Cicákat, más állatokat nem kedveli.

Szépen utazik autóban, tömegközlekedésen. Lakásban nem rombol kellő fárasztás mellett, és naná, hogy ágyban szeret a leginkább aludni. 

Csepelen él panzióban, előzetes egyeztetés után ott lehet vele megismerkedni.

Nagyon szeretnénk Peggynek családot találni, ha valaki beleszeretne végre, esélyt adna neki. Ne saját gazdi nélkül, panzióban kelljen leélnie utolsó éveit.
Ideiglenes befogadót is keres – más állattól menteset –, ahol családi körülmények között, szeretetben fejlődhetne tovább.

Peggy iránt a 06-30-444-1682-es számon lehet érdeklődni.

 

Peggy képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search