Bemutatkozás

Mindannyian nagy állatbarátok vagyunk, de sajnos arra gyorsan rá kellett jönnünk, hogy egyedül nem megy. 2008. október 31-én  megalakult az Ebremény Kutyavédő Egyesület azért, hogy együtt próbáljunk meg a lehetőségeinkhez mérten egy jobb kutyavilágot teremteni.

Az évek során nagyon sok kutya került hozzánk, akik valamilyen szinten problémásak, és az utolsó években már macskák is. Utcáról, gazdától, gyepmesteri telepekről mentett kutyák, cicák. Olyanok, akik nem azonnal ugranak minden ember nyakába, akiknek esetleg kezelésre, tanítgatásra, biztatásra van szükségük. Úgy gondoljuk, ők is megérdemlik a békés, boldog, gazdis napokat, hónapokat, éveket. Megérdemlik, hogy megtanulva az együttélés szabályait boldogok lehessenek a nekik való gazdi mellett. Különböző történetek, de van kapcsolódási pont…. rossz helyről jöttek, de jó irányba tartanak.

Próbálunk a hazai áldatlan állattartási szokásokon változtatni, minél több kutyában legyen chip és minél több kutya és macska legyen ivartalanítva. Ezért akár már gazdis, rászoruló emberek állatait is szoktuk támogatni.

2012-től már adó 1 %-ot is gyűjthetünk. Kérjük, aki megteheti, támogassa ilyen módon kutyáinkat.

Szerencsére az évek alatt sokan mellénk álltak, és idejükkel, adományukkal, támogatásukkal, munkájukkal segítenek minket. Köszönjük!

Néhány tudnivaló rólunk:

Az Ebremény Kutyavédő Egyesület nem rendelkezik saját menhellyel. Kutyáink egy része és cicáink ideiglenes befogadóknál vannak elhelyezve. Kutyáink másik része pedig panzióban található.

A népligeti kutyapanzió megszűnése óta még nem sikerült olyan megoldást és helyet találnunk, ami minden paraméternek ideális lett volna, ezt az önkéntes sétáltatók számának jelentős csökkenéséből is látjuk.

Ezek miatt jelenleg a közösségi szolgálat letöltésének lehetősége is szünetel nálunk.

Ennek ellenére van lehetőség a panzióban élő kutyusaink látogatására, akik nagyon hálásak, ha eljöttök hozzájuk 😊

Ha szeretnél velük lenni, adományt hoznál nekik, foglalkoznál velük, természetesen megoldjuk. Kérünk, írj nekünk az ebremeny@ebremeny.hu címre és megbeszéljük a részleteket.

Amennyiben valamelyik gazdit kereső kutyusunk vagy cicusunk érdekel, első lépésként telefonon keress meg minket, a 06-30-444-1682-es számon, illetve bemutatkozó leveledet az e-mail címünkre várjuk. Minden esetben ez a menete.

Szívesen veszünk részt kutyás és egyéb rendezvényeken kis csapatunkkal és kutyusainkkal, amennyiben munkaidőnk engedi. Szívesen megyünk iskolákba és óvodákba előadást tartani. Ilyen megkeresésekkel is gondolhatsz ránk.

Továbbá, ha gyűjtést szerveznél védenceinknek, megadunk hozzá minden szükséges információt és segítséget.

Kérünk, hogy ezekben az esetekben is, az ebremeny@ebremeny.hu e-mail címen érdeklődj.

Várjuk a gazdik, az önkéntesek, a segítők jelentkezését, akik velünk együtt szeretnék jobbá tenni ezt a kutyavilágot!

Az Ebremény csapata

Hogyan támogathatod munkánkat?

Örökbefogadás, ideiglenes befogadás

Védenceink csak arra várnak, hogy az álomgazdi eljöjjön értük! Ha azonban nem is tudod örökbefogadni őket, ideiglenes gazdiként is segíthetsz nekik!

Sétáltató

Ha van időd, gyere el sétáltatni! Védenceink imádják, hogyha kimozdulhatnak!

Adományok

Akár tárgyi, akár pénzbeli adományról legyen szó, szervezetünk minden segítséget örömmel fogad!