„Haggyámá, tuti nem 9 éves!” – ezt fogod hallgatni.

 

Minden. Egyes. Alkalommal. A jóisten se mondaná meg róla, hogy nem egy koksztól dagadó, Ellen Ripley-vel keresztezett, Usain Boltba öltött és (fiatal) Tonya Hardinggá átcsomagolt, siheder félszerzet. Olyan combja van, hogy elsírod magad, a válla nem is olyan, mint a Szeparés kidobóké, hanem mint az ajtó, amiben állnak. A fejformája mindemellett ékes bizonyítéka a kutya több tízezer éve tartó furfangos evolúciójának, mert egyrészt tökéletesen illeszkedik az emberi tenyérbe, másrészt a lámamintás kerektől a virágmintás szögletesig minden díszpárna tökéletes alátámasztást képes nyújtani neki. 🙂

A sportos test kicsit sem sportos lelket takar. Persze, tök jó sétálni, szépek ezek a zöld fák, igen, kicsit megint felment a benzin ára, szép időnk van ma, reméljük, kitart a nyár egészen őszig, remélem ma lesz valami a tévében…na jólvan, kimozogtuk magunkat, menjünk haza. Sziszi nem egy rakétakutya, otthon pöszmögni szerető, kevésbé aktív, nyugodt, csendes társ, akár nyugdíjas gazdikkal is csudásan érezné magát, de kötögetni nem nagyon lehet mellette, mert tuti kilöki a kötőtűt a kezedből, mert ha Őt simogatni kell, akkor si-mo-gat-ni-kell! 😛 Színezővel, legóval sem kompatibilis, mert azonnal, érted, azonnal keresztbe fekszik rajta és felveszi a hanyatthulla-pózt. Ha meg el akarod távolítani a helyszínről, elernyed az összes izma és a 18 kilójából 83 lesz, azt meg taszigálja odébb a Pintér Tenya.

Műszaki adatait tekintve tehát 16-18 kiló, nagyjából 9 éves, a fényezés hibátlan metál-étcsokoládé, négy futómű rendben, kipufogó rendesen és sűrűn működik, karosszéria szépen karban van tartva. Származását tekintve nagyjából labradorszerű izé meg agárszerű izé van benne. Volt “gazdái” költözés miatt altatásra adták le, de hozzánk került ehelyett, ennek lassan 1 éve már.

A feketeleves, ami már nem is olyan fekete, hogy szívféreg pozitívat produkált, átesett egy gyógyszeres terápián, az eredmény néhány hónapon belül kiderül, de mi már megvettük a diznihercegnős, újrahasznosított csákókészletet, mert egy előzetes negatív teszttel már rendelkezik.

Cicákkal ambivalens a viszonya, nem rohanja le őket megevési szándékkal, de azért a Macskarisztokraták sokkal rövidebb lett volna, ha szerepel benne ő is. Kutyákkal alapvetően elvan, sétán nem akar lepredátorkodni senkit, csapatosan is szépen andalog, a tartós együttélésre viszont köszöni szépen, nem kíváncsi, az Ő embere legyen az Övé és kész, úgyhogy egyedüli kutyának ajánljuk. Emberekkel végtelenül kedves és bűbáj, borzasztóan vágyik az emberi közelségre és foglalkozásra. Nagyon cuki, hálás, szófogadó, szeretne megfelelni. A legnagyobb boldogság számára, ha valaki simogatja, szeretgeti, ő pedig elfeledkezik az egész világról mindeközben és csak az eufória van. Klikkert ismeri, szeret feladatozni és igényli is a mentális karbantartást. Csudaszépen sétál pórázon, lakáshoz szokott, szobatiszta, eurolottó-főnyeremény. Dunaparti sétákhoz, naplementés ücsörgéshez, fröccsözéshez is kiváló asszisztens. 🙂

Sziszi jelenleg panzióban lakik Csepelen, itt lehet vele ismerkedni. Gazdisodásáig ideiglenes befogadót is keres kutyamentes helyre!

 

Sziszi iránt a 06-30-444-1682-es számon lehet érdeklődni.

 

Sziszi képekben

Related Projects

Start typing and press Enter to search